• Takk for at du besøker bloggen min. Du kan også følge meg på Twitter, @LPEinarsson.

Viser arkivet for juli, 2015

Løse kanoner på dekk

Det er ingen hemmelighet at distriktets redaksjoner av og til stikker innom KrFs fylkespolitiker Ellen Solheims Facebook-profil for å få en god sak, iallfall en sak, og i disse dager ligger hun an til å få et oppslag. Denne gangen i Sokndal.

Saken begynner med at Aftenblad-journalist Arnt Olav Klippenberg skriver en kommentar om en grushaug i Jøssingfjord. I kommentaren skriver han at grushaugen er «i nærheten av å kunne kalles miljøkriminalitet». Han poster artikkelen på Facebook og får en rekke likes og heiarop, blant annet henger flere politikere seg på. For tiden Høyre-politiker Hilde Karlsen skriver for eksempel «Helt utrolig at de har fått lov å legge den der i utgangspunktet!». Jeg spør henne om begrunnelse, hun svarer med at det ikke ser fint ut. Er helt enig med henne i det, industrivirksomhet ser ikke ser fint ut.

Og det mener altså også Klippenberg. Han har tidligere skrevet en nyhetssak om grushaugen, men uten å stille spørsmålene leserne sitter igjen med. Som til eieren av haugen, eller hvorfor grunneieren tillater det hele. Til Klippenberg og andre kan jeg opplyse at haugen eies av Titania, en betydelig industriaktør i Sokndal, og at det er kommunen som har gitt tillatelse. Alt er i skjønneste orden, med andre ord.

Men nei, Klippenberg mener altså det hele er på grensen til miljøkriminalitet, og det er det visuelle han sliter med. Haugen ligger nemlig ved Helleren, ifølge Klippenberg en av Sørvestlandets største turistattraksjoner. Det skal også nevnes at Klippenberg, i tillegg til å blande rollene som journalist og kommentator, også i mange år har tjent penger i Sokndal på sine revyer, både som artist og manusforfatter.

Rollebladningen er en sak Aftenbladet får ta på kammerset, Solheims innblanding er imidlertid en offentlig sak. I Facebook-debatten kommer hun med en rekke oppsiktsvekkende kommentarer, blant annet ber hun på direkten fylkesrådmann Trond Nerdal se på saken. Og Nerdal tar jammen opp tråden og bekrefter at det skal han, han skal bare en tur til Bergen først. Solheim instruerer også Sokndal-ordføreren om å bli kvitt haugen, «Har sendt melding til ordfører Trond Arne. Dette kan han ikke være bekjent av!».

Alt dette er helt sant, og du lurer sikkert på hvem i alle dager Solheim er. Hun er altså medlem av KrF, har i mange år vært fylkesvaraordfører, og er særlig opptatt av samferdsel.

Og altså grushauger.