• Takk for at du besøker bloggen min. Du kan også følge meg på Twitter, @LPEinarsson.

En politisk ølskandale

Uttrykket «en politisk skandale» brukes altfor ofte, men Stavanger formannskaps nei til ølsalg i en innvandrerbutikk på Løkkeveien, Grean Peas, fortjener virkelig en slik betegnelse. Uten engang å ha vært på befaring besluttet Helge Solum Larsen, Hilde Karlsen, Marcela Molina, ordfører Christine Sagen Helgø og Høyres andre representanter, Ap, Venstre, KrF og Senterpartiet, etter innstilling fra rådmannen, at det er for få varer i butikken til å gi bevilling for å selge øl.

Dersom saken ikke tas opp på nytt med et nytt vedtak kan den få store økonomiske konsekvenser for kommunen, og butikker som Bunnpris i Nedre Holmegate, Lavpris på Lagårdsveien, samt en rekke Joker-butikker, må også belage seg på å miste bevillingen i neste omgang. Det skjer ikke, for antakelig står det en rekke advokatspirer klar for å prøve seg på sin første sak, prinsippet om likhet for loven står fortsatt sterkt her i landet. Kommunen kommer til å tape et søksmål så det suser.

Enhver dagligvarebutikk som søker om salgsbevilling for øl her i landet skal i utgangspunktet få ja, dersom det er snakk om å si nei er det et minstekrav at representantene tar turen innom butikken for å se med egne øyne hva de stemmer nei til. Hvis ikke bør slike beslutninger overlates til andre, mer kompetente instanser.

Det er ikke mange metrene fra Løkkeveien og ned til formannskapssalen, og der satt altså alle andre enn representantene fra Frp og stemte ned næringsgrunnlaget til eieren Michelle Baukop fra Hongkong, og de andre ansatte. Ordfører Christine Sagen Helgøs nye mantra «10.000 nye arbeidsplasser» får en hul klang i denne sammenhengen.

Som et lite apropos kan jeg nevne at på Skaidi i Kvalsund kommune i Finnmark, selger en Statoil-stasjon øl. Den har riktig nok et mye bredere vareutvalg enn de fleste bensinstasjoner, men er utstyrt med den samme uniformeringen som alle andre Statoil-stasjoner, med tradisjonell disk og kjennetegn som preger den slags virksomheter. Den er nok litt på kanten i forhold til lovverket, men ytterligheten finner vi altså i Høyre-styrte Stavanger.

Jeg har selv ikke vært i butikken til Baukop, men det er sjelden bilder lyver. De viser at butikken går over to etasjer, og det ser tilsynelatende ut som den inneholder hundrevis av varer. Det blir påstått over tusen, men jeg har altså ikke vært og talt.

I debatten skal det også ha vært nevnt at butikken ikke selger melk, og det er et kjennetegn ved innvandrerbutikker. Å gi melk til andre enn spedbarn er et nordeuropeisk fenomen, så her ligger det også nedgravt manglende kunnskap og kulturforståelse.

Sånn kan vi ikke ha det, noe må faktisk gjøres!

Hva mener du? Si din mening under!

Vist 812 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Uvitende, arrogante politikere. Skam dere.

Jeg glemte å ta med poenget om at butikken også har søndagsåpent. De samme partiene som stemte imot bevilling er også imot søndagsåpent, så kanskje det ligger noe der.

Hva, har de søndagsåpent, også? Ja, var det ikke det vi trodde.. Det neste blir vel at de vil selge øl på søndager, også. Utenlandsk øl, til og med fra fjerne og eksotiske strøk. Gudene må vite hva de har oppi det ølet. Knapt til å tenke på en gang. Det må sikkert være Djevelens gurglevann. Godt at vi fortsatt har oppegående politikere med dømmekraften i orden, som evner å si nei, nei og atter nei. Vi og vår hustru – velsigne henne – så vel som andre dannede og velmodne mennesker fra byens bedre strøk – får heller ta oss en ekstra kopp med rensende urtete for å roe oss litt ned etter slik sjokkerende lesning. Men ikke før til kvelds. Man må ikke overdrive, heller.

Annonse