• Takk for at du besøker bloggen min. Du kan også følge meg på Twitter, @LPEinarsson.

Charter-Siv

Den var alt annet enn vakker, talen Siv Jensen ga på Fremskrittspartiets valgvake mandag kveld. Hun minnet mer om en charterturist på grisefest enn en partileder og kommende statsråd. Jensen startet med å gaule «Morn’a, Jens!» på en nærmest hysterisk og ufin måte.

Her i landet har få noe å frykte av et valgresultat eller et regjeringsskifte, enten den ene eller andre veien. Det er helt marginale forskjeller på de politiske partiene i Norge, svært få vil merke at vi får ny regjering. For heldigvis har vi allerede løst de fleste samfunnsutfordringene med glans. Det er dessuten ikke lenger ideologi som i størst grad styrer partienes standpunkter, men mer og mer troen på hva som til enhver tid er mest populært. Partiprogrammene er til forveksling like, populismen sprer om seg, og AS Norge for øvrig vil ikke på noen måte gå under ved et norsk regjeringsskifte.

Noen vil hevde Siv Jensen og Frp står for en helt annen asyl- og innvandringspolitikk enn de rødgrønne. Det er feil, den er til forveksling lik. Norge er allerede et av de strengeste og mest ubarmhjertige landene på området, det er bare retorikken til Frp som er annerledes. Skal vi føre en enda strengere asyl- og innvandringspolitikk må vi se hvordan de gjør det i Nord-Korea, og heller ikke på andre områder kommer det til å bli mange endringer. Bompengefinansieringen fortsetter som før også med Frp i regjering, og ingen trenger frykte for at miljøkravene nå vil forsømmes. Kanskje det blir endringer når det gjelder sexkjøploven, og kanskje blir formuesskatten avviklet?

Likevel ble jeg altså skremt da jeg så ansiktet og hørte stemmen til Siv Jensen valgkvelden. Det var noe djevelsk over det hele, noe hevngjerrig. Forhåpentligvis går det over.

  • Hva mener du? Si din mening under.
Vist 1572 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Hei,

Helt enig.
Da vi her ute på Randaberg så Siv Jensen skride inn på senen og senere hørte henne valgkvelden ble vi kvalmne med vondt i magen. Noe så ekkelt og maken til fremtoning.
Det burde rett og slett ikke gå an!
Hilsen
Sentrum i den grønne Landsbyen

Jeg lurer litt på hva folk forventet av et parti som lenge har kjempet mot forakt, og som påstår at de er folkelige, skulle komme med?

Vil påstå at alle disse kommenteraene mot Siv, er mye mer respektløse enn Siv sit eget “Morna, Jens!” som hun har lovet å si gjennom hele valgkampen, hvis muligheten ga seg. Spesielt kommentarer som den fra Stein Revang, som “ble kvalm” er uønskelige i den offentlige debatten – med mindre han hadde spist noe han ikke tålte, rett før.

Hilsen Høyrevelger.

«Morn’a!» En gammel slager i norsk politikk.

Jeg minnes så vel «Morn’a, Jens!» i fra september 2001, som «Morn’a, Carl!» i fra april 2008.

Som en hysterisk og ufin charterturist på grisefest, og to drita fulle, gretne gamle gubber i Pattaya, bæljet de i vei alle som en……..

Og poenget var?

Nei, de partiene som befant seg på Stortinget før valget kunne vært slått sammen til ett parti. Det dreier seg om populisme og økonomisk vekst (les: sløsing med ressurser). mdg står for noe annet, men dessverre blir vel marginene for små og innflytelsen uteblir. Vi har ett eneste behov i dette landet: Redusere forbruket kraftig, og da er det å håpe at livskvaliteten kan vende tilbake. I dagens situasjon er det ikke noe å være stolt av…

Det var noe djevelsk over det hele, noe hevngjerrig. Ja, sannelig, Lars Petter Einarsson, på seg selv kjenner man andre.
Ditt bidrag her tyder på at jeg har rett!

Ser at også RA kaster seg på den massive mobbebølgen.. “Stopp, ikke mobb kameraten min, med mindre det er en FrP-er!”

Tja, talen til Siv var meget spesiell, for å si det på den måten. Når politikere som skal i regjering opptrer slik må det være lov å kommentere det, uten å bli beskyldt for mobbing. Men kanskje tilnavnet Charter-Siv er litt flåsete, går med på den.

Annonse