• Takk for at du besøker bloggen min. Du kan også følge meg på Twitter, @LPEinarsson.

Bli hjemme!

Det brygger opp til tumulter, i verste fall gateslag, når «Stopp islamiseringen av Norge» (Sian) og «Norwegian Defence League» (NDL) skal demonstrere mot regjeringens grunnlovsforslag om å sidestille kristendom med islam i Stavanger. Siam har vært her før, da markerte motdemonstrantene sin avsky mot organisasjonens holdninger ved å snu ryggen til – jeg frykter en helt annen form for motdemonstrasjon denne gangen.

Når de opprørske, venstreradikale ungdommene i Blitz ankommer lørdag 26. mai, vet vi at faren for fysiske konfrontasjoner stiger. Organisasjonen er ikke kjent for å bruke parlamentarisme som virkemiddel. For selv om Blitz’ parole om å «bekjempe kapitalisme, sexisme, heterosexisme, rasisme og annet faenskap» er edel nok, vet vi av erfaring at mange av dem som sokner til organisasjonen oppfører seg som det vi på stavangersk kaller for pøbel.

Selv om Sian og NDL er organisasjoner tuftet på fordommer de færreste heldigvis er i besittelse av, er det i høyeste grad legitimt å protestere mot regjeringens forslag. Siden reformasjonen kom til Danmark-Norge i 1537 har Den norske kirke vært Norges offisielle religion. Det er derfor ikke veldig oppsiktsvekkende at det kommer protester mot forslaget om å sidestille kristendom og islam. Å demonstrere slik NDL og Sian planlegger er en grunnleggende, demokratisk rettighet.

I tillegg til Blitz har en rekke andre organisasjoner meldt sin ankomst til motdemonstrasjonen. «Nye» SOS Rasisme meldte i gårsdagens RA at de vil benytte anledningen «til å vise godt igjen», hva nå det måtte innebære. Og i det lokale politiske miljøet har særlig SVs Eirik Faret Sakariassen og Rødts Truls Drageset Dydland vært aktive i å mobilisere til motdemonstrasjon. La oss håpe det går bra, men jeg frykter altså det verste.

Den beste måten å ta avstand for hva Sian og NDL står for er naturligvis ved å holde seg hjemme.

Hva mener du? Si din mening under.

Vist 3128 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Det er fullstendig unødvendig å trekke religion inn på denne dagen. Saken handler om Grunnloven § 112 som politikerne har brutt ved at de ikke opplyste om de foreslåtte Grunnlovsendringene ved Stortingsvalget i 2009. Det er i alles interesse å få Grunnlovsendringen stoppet. Grunnloven skal behandles med respekt, også når det skal demonstreres til dens bevarelse.

Har venta på denne sjansen. Ikke at jeg forventer forståelse, men vi deler mye hat. Synd at dem fokuserer feil. At religion forårsaker store problemer vet de fleste. At vår befolkning er sterkt truet av globaliseringen ser flertallet ut til å vite svært lite om. Konsentrere dette rundt religion er det samme som å ignorere hovedproblemet.

Halve jobben gjort er da bedre en ingenting uansett..

Ikke har jeg satt meg inn i deres standpunkter. Hovedkampsaken forteller nok hvor skjev omtanken er. Som om kristne verdier er noe mer verdt en islamske verdier..

Se etter meg om du vil.

Jeg får lyst til å stille opp, bare for å vise at her i byen gjelder ytringsfriheten!
Vi snakker om en fullt lovlig demonstrasjon her.
Synes Sian og NDL burde få komme med sitt budskap.

For et par uker siden ble det store abligøyer av at FPU ville gå i 1. mai tog.
At Blitz, SU og Rødt stiller her, blir vel litt det samme eller?

Kan dere ikke bare legge ned avisa? Mener du virkelig at en ikke skal si ifra når en opplever urett? At en ikke skal benytte yttringsfriheten fordi det kan bli ubehagelige konsekvenser? Dette er lavmål. Jeg håper du har skrevet dette som en provokasjon og at du ikke virkelig mener dette…

Annonse