• Takk for at du besøker bloggen min. Du kan også følge meg på Twitter, @LPEinarsson.

Respekt!

«Du veit ikkje kva du snakkar om! Du veit ikkje kva du snakkar om!» hamret kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i ansiktet til en velger som uttrykte forferdelse over at regjeringen har bestemt å redusere tilbudet ved sykehusene i Nordfjordeid og Lærdal. På hjemmebane i distriktenes distrikt, Sogn og Fjordane, ble Navarsete konfrontert med at Sp ikke driver med distriktsutbygging, men med distriktsnedbygging. Hardere kost går det neppe an å få slengt etter seg når du er leder for Senterpartiet.

Navarsete kunne jo bare sagt at, hør nå her, jeg er ikke helt enig i det du sier, selv om jeg selvsagt respekterer dine meninger. I stedet slo hun altså på stortrommen: «Du veit ikkje kva du snakkar om! Du veit ikkje kva du snakkar om!»

Det var noe godt, ekte og befriende over utbruddet til Navarsete. For selv om hun var rasende, rett og slett fly forbannet, greide hun på en aldeles utmerket måte å gjøre det klinkende klart at dette vedtaket var noe hun hadde kjempet med nebb og klør imot. Det er sjeldent å se en så troverdig opptreden av en politiker.

Men man gjør ikke slikt ustraffet. Mediedyret bråvåknet, og særlig de narraktige kommentatorene Arne Strand i Dagsavisen og VGs Hanne Skartveit var raskt på pletten. Begge var enige om at Navarsetes utbrudd var svært uheldig, dessverre har mediedyret så stor makt at Navarsete dagen etter ikke hadde annet å gjøre enn å be om unnskyldning. For hva, egentlig?

Samtidig med ryggmargsrefleksen til mediedyret, aner jeg en liten tendens i folkeopinionen at kanskje var det ikke så galt det Navarsete gjorde likevel. Kollega Gundersen i Aftenbladet var kjapt ute med et forsvar, og blir vi mange nok som mener dette får vi kanskje etter hvert fram flere politikere som tør si hva de mener.

Det hadde ikke vært så dumt.

Hva mener du? Si din mening under.

Vist 608 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Politikarar bør opptre som dei menneska dei er, ikkje dei maskinene dei blir instruert til å vere.

Vi er alltid enige, Herdis. Her er en annen mening om saken, at slik oppførsel ikke går an: Thime-Out

Sjølsagt kom det reaksjoner på utbruddet. Dette er jo “gefundenes fressen” for de mange som ikke liker snev av motkulturer mot Oslodominansen i norsk politikk. LSN snakker sognemål, er leder av Senterpartiet, som har vært kjent for å ha svært mange ordførerer i kommunene, og hun ønsker godt utbygde lokalsjukehus. Om hun ikke har hatt de mest synlig reaksjonene mot fjernstyringa fra Oslo av Vestlandet, så er det ingen tvil om hvor sympatien ligger. Det er klart at hun står laglig til for hogg. Her gjelder det ikke bare personen LSN, men all styggedom fra Vestlandet. Er det politisk mynt å tjene på å kritisere utbruddet, så bryr de politiske kommentarene seg lite om bakgrunnen.

Hun var i alle fall ærlig. Og hva mer er, vi antar at opptil mange av tilhørerne tok hintet, også. Man skal da ikke finne seg i hva som helst, selv om man er politiker.

Som så mange andre ganger så er jeg hjertens enig i det du skriver!

Takk, Tina.

Sp og SV er ikke annet en “nyttige” nikkedukker for Ap.

Fantastisk at politiker kan gå på en “smell” av og til. En “smell” på en positiv måte som viser at det er mennesker, og ikke roboter, som daglig må svare på allslags merkverdige påstander om hva de bør gjøre, ikke gjør, og lignende! Jeg hadde en påstand fra kommunestyrets sal for en tid tilbake, der jeg våget påstanden om at hvis du ikke har gått på en smell, liten eller stor, en gang i livet. Så har du ikke levd livet, og lever ikke!

Takk Liv Signe, du lever!

Annonse