• Takk for at du besøker bloggen min. Du kan også følge meg på Twitter, @LPEinarsson.

Borgervern

Torsdag kveld inviterte politiet i Gjesdal Aftenbladet med på narkorazzia på Ålgård. Det var en privat leilighet som skulle sjekkes. Det var ingen hjemme, men med loven i hånd tok politiet og Aftenbladet seg likevel inn i boligen. Ikke lenge etter meldte Aftenbladet.no at en av politimennene sa han kunne lukte hasj på utsiden. På tross av den fintfølende nesen ble det ikke funnet narkotika der. Av det Aftenbladet mente var av interesse i leiligheten var fire ukjente tabletter, noe sølvpapir og en vannpipe.

Videre la Aftenbladet ut en rekke bilder på nettet fra det som dessverre ikke viste seg å være et narkoreir. Bilder av ulike sittemøbler, en flatskjerm med eksterne høyttalere og et salongbord. Etter et par timer ble bildene fjernet. Og det er her tittelen «Borgervern» kommer inn i bildet.

Reaksjonene fra borgervernet, leserne, var voldsomme. De mente det var galskap av Aftenbladet å legge ut bilder fra en lett gjenkjennelig leilighet og stemple den som et narkoreir. Aldri har jeg sett så mange lekfolk diskutere pressens Vær Varsom-plakat som i denne saken, og det er interessant. Slike saker pleier vanligvis å ende opp med hva som er farligst av hasj og alkohol, denne saken endte altså i en bred og godt argumentert debatt om pressens etiske kjøreregler.

Aftenbladet innså etter hvert at de hadde gått på en alvorlig smell, og fjernet altså bildene. Men før narkoblodtåken lettet på desken i Nykirkebakken, var det mange som lastet ned bildene fra leiligheten – de sirkulerer nå blant annet på Facebook.

Erkjennelsen av overtrampet skal honoreres, men man kan også spørre seg hva som foregår i hodene til politiledelsen i Gjesdal når de drar med seg pressen inn i en privat leilighet bare på mistanke. I en bygd der ordføreren tidligere i uken ble lamslått da hun fikk vite at det serveres alkohol i private boliger kan imidlertid det meste skje.

Vist 597 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Det positive og negative Borgervern. .

Man skulle tro at Aftenbladet og politiet hadde litt nese for hva som skjer ute i den virituelle verden. Har de ikke fått med seg at det er sosiale medier som lever, sitt eget liv, på nettet? Dette kan verken Aftenbladet eller politiet styre, og det bør man faktisk vite når man skal ut på slike oppdrag. Jeg har stor respekt for ordensmakten men er noe undrende når man tar med seg media på oppdrag man “tror” er alvorlige.
Aftenbladet er med å finne fire ukjente tabletter, som kanskje viser seg å være helsekost og noe sølvpapir som kan være brukt til å varme tortillaen i. Hva vet jeg!! Borgervernet fikk stoppet saken i Aftenbladet men det triste med denne saken er at Borgervernet også har satt de som eier/bor i huset er blitt satt i gapestokk, den virituelle gapestokk, som verken Aftenbladet eller politiet har kontroll over.

For Aftenbladet er kommunen Gjesdal – den verste kommunen de skriver om – de har ingen naturtalent på å være snille der- de har til stadighet bedre og bedre prevangsjon – for å stoppe flere folk til å bli født der – NEMLIG GJESDAL KOMMUNE I ROGALAND .

Annonse